کابینت ام دی اف

ساخت وبلاگ

بین انواع کابینت های موجود در بازار کابینت ام دی اف از محبوبیت بالایی برخوردار است، زیرا نسبت به دوام و کیفیت بالایی که دارد، قیمت مطلوبی نیز دارد و برای مصارف اقتصادی کابینت مناسبی می‌باشد. ام دی اف در برابر فشرده شدن مقاومت بالایی دارد و در ضخامت و ابعاد مختلف وجود دارد. کیفیت ام دی اف به قدری بالا است که اکثر روکش های چوبی از آن ساخته می‌شود در واقع می‌توان گفت بیشتر کابینت های موجود در بازار زیر شاخه کابینت ام دی اف هستند که با اضافه کردن متریال به آن و قرار دادن در دستگاه های مختلف به کابینت هایی نظیر کابینت آشپزخانه ممبران و کابینت آشپزخانه هایگلاس تبدیل می‌شوند. در تولید ام دی اف از خرده چوب های بازیافتی استفاده می‌شود که همین می‌تواند به حفظ محیط زیست و جلوگیری از قطع درختان کمک کند. کابینت ام دی اف فقط برای آشپزخانه هایی که سبک مدرن دارند طراحی و تولید می‌شود.

کابینت آشپزخانه قهوه ای رنگ از جنس ام دی اف

چوب ام دی اف صرفا برای کابینت سازی استفاده نمیشود بلکه برای ساخت کمد دیواری، کمد ریلی، دکور، غرفه، درب، میز تلویزیون، قفسه کتاب، قالب‌های معماری، سرویس ‌خواب، سرویس مبلمان و هرچیز دیگری که با چوب ساخته می‌شود بکار برده می‌شود. از انواع چوب های به کار رفته در ساخت کابینت ام دی اف چوب درخت بلوط قوی تر است و ماندگاری بالاتری نسبت به سرو و انواع چوب ها دارد.

چوب MDF چیست؟

ام دی اف مخفف نوعی چوب مهندسی شده است که نام کامل آن تخته فیبر با تراکم متوسط است. چوب ام دی اف دربردارنده صفحات نازک ساخته شده از الیاف چوب، موم و رزین است. ورق های ام دی اف از استقامت فیزیکی بالا، مقاومت در برابر قارچ و حشرات، امکان شکل پذیری، امکان برش زدن، چگالی بالا و یکسان در تمامی سطوح و قابلیت سمباده زدن و ابزارکاری را دارند.

در ادامه به برخی از مزایا و معایب کابینت های ام دی اف می‌پردازیم:

کابینت آشپزخانه ام دی اف سفید و سیاه

مزایا و معایب کابینت ام دی اف

دوام بالا، زیبایی طرح ها، تنوع در رنگ‌بندی ومتریال، امکان برش کاری و ابزارخوری و قیمت مناسب از جمله‌ی مهم‌ترین مزایای کابینت‌های ام دی اف به حساب می‌آیند. کابینت‌های ام دی اف به دلیل نوع ساختاری چوب به کار رفته در آن ، کیفیت، نظافت آسان، قیمت مناسب، انعطاف پذیریري، تنوع و جذابیت ازپرطرفدار ترین و رایج ترین نوع کابینت‌ها هستند. چوب ام دی اف از ضایعات و خرده چوب هایی می‌باشد که با چسب رزین در فشار و حرارت بالا ساخته می‌شود و به همین دلیل در کاهش قطع درختان و حفظ محیط زیست تاثیر بسزایی دارد.

از معایب کابینت ام دی اف بادکردن چوب ام دی اف در مواجه با رطوبت و آب خوردگی است و دربرابر حرارت و گرمای زیاد امکان پوسته شدن و تغییر رنگ وجود دارد. کابینت ام دی اف از بافت نرمی برخوردار است که همین بافت نرم می‌تواند طی گذشت زمان باعث شل شدن پیچ ها شده و درهنگام باز و بسته کردن درب ها سر و صدا ایجاد کند.

کابینت های ام دی اف مزایای بیشتری نسبت به معایب دارند البته این معایب با توجه به این که تعدادشون زیاد نیست اما از اهمیت بالایی برخوردار هستن که از مهم ترین معایب کابینت ام دی اف باید به کم بودن مقاومت آن در برابر رطوبت و جذب آب اشاره کرد. اگر قسمتی از کابینت ام دی اف یا روکش اون آسیب دیده باشه و آن بخش در معرض رطوبت قرار بگیرد، خیلی راحت رطوبت نفوذ پیدا کرده و باعث تخریب کابینت می‌شود.

مقاومت ام دی اف در برابر نفوذ آب کم است و زمانی که با آب برخورد داشته باشد دچار پوسیدگی می‌شود، با وجود اینکه روی ورق های ام دی اف پوشش داده شده با روکش ملامینه (روکش ملامینه کاغذهای طرح دار مقاوم در برابر نفوذ آب هستند که با چسب، حرارت و فشار پرس ‌می‌شوند و بر روی تخته ام دی اف چسبانده می‌شوند) اما در میان درزها و جاهایی که برش خوردگی وجود داشته باشد امکان نفوذ آب به ام دی اف وجود دارد و دچار باد کردن و پوسیدگی می‌شود. با توجه به اینکه کناره های  سینک ظرفشویی ارتباط بیشتری با آب دارد به همین منظور کابینت سازان برای پیشگیری از رخ دادن این مشکل یونیت سینک را از جنس پی وی سی که کاملا ضد آب است و آب را جذب نمی‌کند تولید می‌کنند. قسمت های یونیت سینک و قسمت هایی که خط و خش یا برش خوردگی دارند باید با چسب آکواریوم آب بندی شوند تا از نفوذ آب جلوگیری شود.

تفاوت ورق های ام دی اف ایرانی و خارجی

 تولید ورق های ایرانی از مغز ام دی اف با روکش های ملامینه ایرانی صورت می‌گیرد، اما در تولید ورق های خارجی  مغز ام دی اف خارجی با روکش های ملامینه خارجی مورد استفاده برای ساخت کابینت ام دی اف خارجی قرار می‌گیرد. تفاوت ورق های ام دی اف ایرانی و خارجی در این است که مغز ورق های ام دی اف خارجی نسبت به ایرانی از تراکم فیبر بالاتری برخوردار است که همین تراکم بالاتر برای نصب لولا ها و دستگیره ها باعث شده پیچ گیری مناسب تر انجام شود که در طی گذشت زمان هنگام باز و بسته شدن درب کابینت ایجاد سرو صدا نکند. برای شناسایی ام دب اف خارجی به مغز ام دی اف توجه کنید مغز ام دی اف های ایرانی نسبت به خارجی تیره تر است که دلیل تیرگی آن استفاده از چسب بیشتر است. روکش های ملامینه خارجی رنگ بهتری نسبت به ایرانی دارند و بیشتر حس طبیعت را تلقین می‌کنند.

روکش های ام دی اف لایه های با ضخامت کم و نازک هستند که از مواد مصنوعی یا چوب برای پوشش دهی و زیبا سازی صفحه های چوبی به کار برده می‌شوند.این . روكش ها به دو دسته ی طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند که در زیر توضیحات لازمه داده شده است.

روكش های طبیعی یا چوبی در ساخت کابینت ام دی اف

روکش های طبیعی در کابینت ام دی اف از قطعات طبیعی چوب ساخته شده اند بسیار گران بوده و در قطر های 2 تا 9 میلی‌متر روی کابینت‌ها متصل می گرد، چوب هایی که به صورت روکش استفاده می شوند در شرایط خاصی و بعد از پخته شدن مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا روکش های طبیعی از درختان پهن برگ مانندساج، گردو، افرا، بلوط و اقاقیا ساخته می شود که البته از دیگر انواع درختان نیز می توان روکش ساخت، اما زیبایی چندان خاصی ندارد.

روکش های مصنوعی از ترکیب کاغذهایی از جنس پی وی سی با طرح و نقش روکش های طبیعی یا طرح دلخواه مشتری با لایه ای نازک از پلاستیک با کیفیت و چند نوع مواد نگهدارنده و تثبیت کننده ساخته می شود. امروزه اکثر صفحات ام دی اف با این روکش ها پوشش داده می‌شوند.

چسب‌هایی که برای استفاده در تولید کابینت ام دی اف به‌کار می‌روند شامل: چسب چوب، چسب آهن، چسب پلی یورنان، چسب سیلیکون بوده که هرکدام برای بخش‌های خاصی است که قطعههای کابینت را به هم متصل می‌کند.

رنگ بندی کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف نسبت به سایر کابینت ها از تنوع رنگ بندی بالایی برخوردار است بنابراین شما می‌توانید رنگ دلخواه و مورد پسند خود را انتخاب نمائید. محبوب ترین و رایج ترین رنگ در کابینت ام دی اف، رنگ چوب و مدل چوب است که مورد استقبال گسترده ای قرار گرفته اما استفاده از این رنگ و طرح به دلیل تیرگی بیشتر در آشپزخانه های بزرگ به کار می‌رود. . یکدستی و یکنواختی در کابینت‌های ام دی اف برخلاف سایر کابینت‌ها چندان جلوه ای ندارد پس چنانچه قصد خرید کابینت ام دی اف دارید حتما از دو رنگ در آن استفاده کنید.

قبل از انتخاب رنگ کابینت خود حتما به این نکات توجه لازم را داشته باشید:

اگر آشپزخانه شما کوچک است از کابینت های رنگ روشن استفاده کنید.

در آشپزخانه ای که نور طبیعی کم است و نورپردازی ضعیف به هیچ عنوان از کابینت تیره استفاده نکنید زیرا فضا را تاریک تر نشان می‌دهد.

اگر به تمیزی بیش از اندازه اهمیت می دهید طرح یا رنگی را انتخاب کنید که سهولت پاکیزگی آن بالاتر باشد می‌توانید رنگ‌های تیره استفاده کنید که نسبت به رنگ‌های روشن دیرتر کثیف می شوند.

رنگ سفید مشکی

ترکیب رنگ سفید مشکی در واقع یکی از محبوب‌ترین رنگ‌ها در رنگ‌بندی کابینت ام دی اف می‌باشد، ترکیب رنگ خنثی سفید  در کنار یک رنگ تند مانند مشکی تعادل رنگی خوبی ایجاد کرده است، استفاده از وسایل آشپزخانه سفید یا مشکی نیز می تواند برای تکمیل این طراحی ایده خوبی باشد.

رنگ سفید

برای بزرگتر و روشن‌تر نشان دادن فضا می‌توانید از رنگ سفید استفاده کنید مزیتی که رنگ سفید داره  درخشندگی و روشن بودنش هست که با اکثر دکوراسیون‌ها ست میشه و فضا را دلباز جلوه می‌دهد. اما اگه با تمیز کردن کابینت‌ها  به طور متعدد مشکل دارید، از  رنگ سفید یا رنگ های روشن در کابینت خود کمتر استفاده کنید.

رنگ سفید طلایی

از رنگ های شیک و تجملی است که استفاده از آن در آشپزخانه هایی با متراژ متوسط مناسب تر است. بهتر است رنگ طلایی مورد استفاده در کابینت های سفید طلایی مات باشد. برای زیبایی بیشتر می‌توان از روکش های ام دی اف که دارای رگه های طلایی همراه با رنگ اصلی سفید باشند نیز انتخاب کرد، هم‌چنین می‌توانید از کفپوش با رنگ طلایی متمایل به شیری برای زیباتر جلوه دادن فضا انتخاب کنید.

رنگ کرم

رنگ کرم برای آشپزخانه‌های کوچک و رنگ قهوه‌ای برای آشپزخانه‌های نورگیر که پرنور هستند مناسب است و وقتی قراره این دو رنگ با هم ترکیب شوند باید نور و فضای کافی را در آشپزخانه داشته باشید.

رنگ خاکستری

خاکستری جزو رنگ های خنثی حساب می‌شود و میتواند به تنهایی یا با ترکیب رنگ های دیگر مانند قهوه ای یا سفید در کابینت آشپزخانه ام دی اف مورد استفاده قرار گیرد. رنگ خاکستری وقتی با وسایل موجود در آشپزخانه همرنگ میشود، زیبایی بی نظیری به آشپزخانه می‌بخشد.

رنگ‌های تند مانند قرمز، زرد، صورتی یا سایر رنگ‌های این چنینی رو کمتر کسی انتخاب می‌کنه ولی کسی که از این رنگ های تند برای کابینت های خود استفاده می‌کند قطعا باید سایر قسمت‌های منزل و لوازم منزل را طوری انتخاب کند که با رنگ کابینت‌ها هماهنگ و ست باشد تا جلوه بهتری داشته باشد. وقتی این هماهنگی رنگ‌ها در فضای منزل برقرار باشد، رنگ کابینت‌ها بسیار جذاب و متفاوت خواهد بود و می‌توانید زیبایی خاصی به منزل خود ببخشید.

در آشپزخانه‌های کوچک با متراژ پائین برای بزرگتر نشان دادن فضا استفاده از نورپردازی مناسب بسیار مهم است و باید در اینطور فضاهای کم جا، نورپردازی گسترده ای داشته باشید. استفاده از روشنایی و نور زیاد باعث می‌شود در چشم بیننده متراژ فضا از متراژ واقعی بزرگتر دیده شود و بالعکس نورپردازی ضعیف باعث می‌شود که فضا کوچکتر از متراژ واقعی خود به نظر بیاید. به کار بردن نورهای زرد و سفید می‌تواند برای آشپزخانه های کوچک مناسب باشد.

برای ساخت کابینت چه مقدار هزینه لازم است؟

قیمت نهایی و هزینه کابینت ها به طور کامل به جنس، ابعاد و طرح کابینت آشپزخانه شما بستگی دارد. کسانی‌که بودجه کافی برای کابینت‌های ام دی اف را ندارند برای کاهش هزینه کابینت‌های فلزی درب ام دی اف انتخاب مناسبی است، زیرا کابینت درب ام دی اف قیمت ارزانی دارد و استفاده از این نوع کابینت ظاهر کابینت ام دی اف با هزینه پائین تری را برای آشپزخانه شما پدید می‌آورد. ترکیب کابینت فلزی با درب ام دی اف برای کسانی که دنبال یک کابینت زیبا و مقرون به صرفه هستند ترکیب مناسبی است.

برای خرید کابینت و دریافت مشاوره به سایت کابینت بازار مراجعه کنید.

کابینت بازار...
ما را در سایت کابینت بازار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : میلاد حیدری cabinetbazarir بازدید : 211 تاريخ : يکشنبه 6 تير 1400 ساعت: 15:59